კულინარია

დიეტური საკვები

როგორ მოვამზადოთ პომიდვრიანი კვერცხი

როგორ მოვამზადოთ პომიდვრიანი კვერცხი

ავტორი: გიორგი მდივნიშვილი

ძალიან ხშირად, ბევრი ადამიანი დილით საუზმეზე მიირთმევს კვერცხს სხვადასხვა სახით, (ომლეტს,მოხარშულს და ა.შ.) იმიტომ რომ ის გემრიელია, მომზადება ადვილია და მცირე დრო სჭირდება. პროდუქტი არის მსუყე და შეიცავს ორგანიზმისათვის სასარგებლო ნივთიერებებს. კონკრეტულ ინსტრიქციაში მოყვანილია კვერცხნიანი პომიდორის მომზადების ხერხი. მეორენაირად მას საქართველოში ჩიჟი-პიჟი-ს ეძახიან.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 6 პომიდორი
  • 6 კვერცხი
  • კამა, ქინძი
  • მარილი
  • პილპილი
  • მცენარეული ზეთი

საფეხურები

  1. 1
    აიღეთ 6 მსხვილი პომიდორი, მოათავსეთ ის ღრმა თეფშზე, დაასხით ადუღებული წყალი და დატოვეთ 5 წუთი, დაელოდეთ, რომ კანი გასცილდეს პომიდორს. მოხსენით გარე კანი დანით, ამის გაკეთება ძალიან ადვილია. დარჩენილი პომიდორი აურიეთ ერთმანეთში, ხელით ან ბლენდერით.
    არ დაივიწყოთ, რომ პომიდორი შეიცავს დიდი რაონებობით ვიტამენებს. პომიდორი არის მძლავრი ანტიოქსიდნტი, ის დადებითად მოქმედებს ადამიანის ნერვულ სისტემაზე, შეიცავს ძლიან მცირე კალორიებს, ეს ყოველივე კი მის სასარგებლო თვისებებზე მეტყველებს.
  2. 2
    გატეხეთ 6 კვერცხი, ათქვიფეთ, რომ მიიღოთ ერთნაირი მასა. თლხად დაჭერით კამა და ქინძი. გახსოვდეთ კვერცხი არის ენერგეტიკული პროდუქტი, ის შეიცავს 12 სახეობის ვიტამინს (А, D, Е, В3, В12, და ასევე ხოლინს ) ასევე მიკროელემენტებს (იოდი,ცინკი, მაგნიუმი, რკინა, ფოსფორი.) ეს ყველაფერი კი ხელს უწყობს მახსოვრობის განვიტარებაში, აძლიერებს ტვინს, მხედველობას. კვერცხის გამოყენება შეიძლება გასახდუნებლადაც კი.
  3. 3
    პომიდორისგან მიღებული მასა, გადაასხით ტაფაზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე. დააყარეთ მარილი და პილპილი, დაამატეთ მომზადებული,დაჭრილი მწვანილი, დაასხით მცირე რაოდენობით ზეთი. დაელოდეთ 2 წუთი და მას შემდეგ დაასხით კვერცხი. აურიეთ ერთმანეთში. დაელოდეთ კვლვ 3-5 წუთი და კერძი იქნება მზად.

გაფრთხილებები

  • ნუ მიირთმევთ დიდი რაოდენობით კვერცხს, ამან შეიძლება გამოიწვიოს ალერგია.