კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ნაყინი (სახლის პირობებში)

როგორ მოვამზადოთ ნაყინი (სახლის პირობებში)

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ყველა სახეობის ნაყინს ინდივიდუალური მიდგომა სჭირდება. ნაყინს ერთმანეთისგან მისი წარმოშობა, დამზადების წესი და ინგრედიენტები განასხვავებს. იგი არ მოითხოვს სერიოზულ დროს და ბევრ ინგრედიენტს. სიამოვნებას მოგანიჭებთ ზაფხულის ცხელ დღეებში თქვენ, თქვენს ოჯახსა და მეგობრებს.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • გრამი ნაღები 33-35 % - 500 მ. ლ.
  • კვერცხი - 5 ც.
  • შაქარი - 100 გ.რ.
  • მარწყვი - 100 გ.რ.

საფეხურები

  1. 1
    ავიღოთ საშუალო ზომის ორი ჯამი, გავტეხოთ კვერცხი ისე, რომ კვერცხის გულები ერთ ჯამში მოიქცეს, ცილა კი მეორეში.
  2. 2
    ცალკე ავთქვიფოთ ნაღები.
  3. 3
    კვერცხის გულები და შაქარი კარგად ავთქვიფოთ.
  4. 4
    ყველა ინგრედიენტი ნელ–ნელა ერთმანეთს შევურიოთ, ასევე შეგვიძლია დავუმატოთ მარწყვი (რეკ. გაყინული).
  5. 5
    ჩავდოთ ნაყინი კონტეინერში და მაცივარში მინიმუმ 2 საათი გავაჩეროთ.