როგორ მოვადუღოთ მცენარეული ჩაი
მცენარეული ჩაის მომზადების ყველაზე მარტივი საშუალებაა - ფოთლების, ყვავილების და ნაყოფის დამატება ჩვეულებრივი ნახარშისათვის პროპორციით 1:3.
გარდა ამისა, მცენარეების მოდუღება შესაძლებელია დამოუკიდებლადაც. ამისათვის 1 ს/კ მშრალ ბალახს დაასხით 200 მლ ადუღებული წყალი და დააყენეთ 15-20 წუთის განმავლობაში. იმისათვის, რომ ჩაი გამოვიდეს უფრო გაჯერებული, მის მომზადებამდე საჭიროა ფოთლების დაქუცმაცება, ხოლო თესლის, ღეროების და ფესვების ცოტაოდენ წყალში (ჭურჭელი დახურული თავსახურით) მოდუღება.